Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι ωθούν την Ουκρανία σε έναν «αδελφοκτόνο πόλεμο», επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις της Μόσχας να τερματιστεί η επιχείρηση του στρατού που έχει εξαπολύσει η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι ωθούν την Ουκρανία σε έναν «αδελφοκτόνο πόλεμο», επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις της Μόσχας να τερματιστεί η επιχείρηση του στρατού που έχει εξαπολύσει η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Ο λαός της Ουκρανίας ουσιαστικά ωθείται στην άβυσσο του αδελφοκτόνου πολέμου», δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης του υπουργείου στην οποία παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, ο πατριάρχης Κύριλλος, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Λαβρόφ δεν ονομάτισε συγκεκριμένα καμία χώρα, αλλά ξεκαθάρισε ότι κατηγορεί τις χώρες της Δύσης.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου, τις οποίες κέρδισε ο μεγιστάνας της σοκολάτας Πέτρο Ποροσένκο, «θα πρέπει να βοηθήσουν να υπάρξει ένα τέλος στην τιμωρητική επιχείρηση», ο όρος που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να περιγράψει την επιχείρηση της ουκρανικής κυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανατολικά.

Επιπλέον, ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι οποιοσδήποτε κατηγορεί τη Ρωσία για ιμπεριαλισμό μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, κάνει λάθος.

«Η αντίληψη ενός ρωσικού κόσμου στον οποίο ηγείται το ρωσικό κράτος και η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει να κάνει με ιμπεριαλιστικά σχέδια. Έχει να κάνει με τη διαφύλαξη των πνευματικών και πολιτισμικών δεσμών μεταξύ των πολιτών» σημείωσε.