"Η Βουλγαρία είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει δεσμευθεί κατηγορηματικά με την τήρηση του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου κατά την υλοποίηση του έργου του αγωγού "Νότιο ρεύμα" στο βουλγαρικό έδαφος".

"Η Βουλγαρία είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει δεσμευθεί κατηγορηματικά με την τήρηση του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου κατά την υλοποίηση του έργου του αγωγού "Νότιο ρεύμα" στο βουλγαρικό έδαφος". Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας σε σχέση με την ανακοίνωση της Κομισιόν για έναρξη ποινικής διαδικασίας με αφορμή παρατυπίες στο διαγωνισμό ανάδειξης κατασκευάστριας εταιρείας και υπεργολάβων για τον αγωγό αερίου.

"Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα τηρήσουμε την προθεσμία απάντησης", αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Οικονομίας.

"Η διαδικασία επιλογής της εταιρείας που θα σχεδιάσει τον αγωγό, θα προμηθεύσει τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμό, θα αναλάβει τα κατασκευαστικά έργα, θα εκπαιδεύσει το προσωπικό και θα θέσει σε λειτουργία το βουλγαρικό τμήμα του αγωγού "Νότιο ρεύμα" ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες, που βασίζονται στο εθνικό και το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο", αναφέρεται στην στάση του υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας.