Την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Tsakos Energy Navigation (TEN) αναλαμβάνει ο πρώην διοικητής της ΕΤΕ, Τάκης Αράπογλου. Η TEN κατέχει 60 δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου, προϊόντων και LNG. Ο διορισμός του είχε πάρει το πράσινο φως από την ετήσια γενική συνέλευση της εισηγμένης στις ΗΠΑ ναυτιλιακής που έλαβε χώρα την Τρίτη στην Αθήνα
Την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Tsakos Energy Navigation (TEN) αναλαμβάνει ο πρώην διοικητής της ΕΤΕ, Τάκης Αράπογλου. Η TEN κατέχει 60 δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου, προϊόντων και LNG.

Ο διορισμός του είχε πάρει το πράσινο φως από την ετήσια γενική συνέλευση της εισηγμένης στις ΗΠΑ ναυτιλιακής που έλαβε χώρα την Τρίτη στην Αθήνα.

Ο κ. Αράπογλου θα αντικαταστήσει τον John Stavropoulos, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της εταιρείας. 

Ο πρώην τραπεζίτης συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της TEN τα τελευταία 20 χρόνια.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η TEN ανακοίνωσε τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη των τελευταίων τεσσάρων ετών, καταγράφοντας καθαρά κέρδη 14,6 εκατ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο, έναντι κερδών 1,02 εκατ. δολ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. 

Σε ανά μετοχή βάση, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 0,19 δολ, αφήνοντας πίσω τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 0,10 δολ.