Το Ιράν Δηλώνει Έτοιμο να Φτάσει την Πετρελαϊκή Παραγωγή του στα 4 Εκατ. Βαρέλια αν Αρθούν οι Κυρώσεις

Το Ιράν Δηλώνει Έτοιμο να Φτάσει την Πετρελαϊκή Παραγωγή του στα 4 Εκατ. Βαρέλια αν Αρθούν οι Κυρώσεις
energia.gr
Τετ, 11 Ιουνίου 2014 - 15:16
Τα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μπορεί να φτάσει η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν, έναν των 2,7 εκατ. σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Μπιτζάν Ζανγκανέχ Ναμαντάρ, την Τρίτη στη Βιέννη, λίγες ώρες πριν 165η συνάντηση των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ

Τα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μπορεί να φτάσει η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν, έναν των 2,7 εκατ. σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Μπιτζάν Ζανγκανέχ Ναμαντάρ, την Τρίτη στη Βιέννη, λίγες ώρες πριν 165η συνάντηση των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ.

 

«Μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, σε λιγότερο από τρεις μήνες μπορούμε να παράγουμε 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Σήμερα το Ιράν εξάγει 1,5 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, λόγω των διεθνών κυρώσεων. Πριν την κρίση στις σχέσεις του με τη Δύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα οι εξαγωγές του έφταναν τα 2,5 εκατομμύρια βαρέλια.

Ερωτηθείς σχετικά με την αισιοδοξία του για την έκβαση των συνομιλιών για τα πυρηνικά με τις μεγάλες δυνάμεις, ο Ζανγκανέχ είπε ότι ήταν ένα «πολύπλοκο πρόβλημα» και οι «συζητήσεις δύσκολες».

«Αν έχουμε καλές προθέσεις από την άλλη πλευρά των διαπραγματεύσεων, μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

 

Ο Ζανγκανέχ δήλωσε, επίσης, ότι αναμένει την ανανέωση του ανώτατου ορίου παραγωγής, που έχει οριστεί από τον ΟΠΕΚ στα 30 εκατομμύρια βαρέλια από το 2011.