Κατά την προέλασή τους, οι σουνίτες αντάρτες οι οποίοι κατέλαβαν αυτήν την εβδομάδα την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη, προήλασαν την Τετάρτη στην πόλη Μπαϊτζί, στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας, πυρπολώντας το δικαστήριο της πόλης και το αστυνομικό τμήμα
Κατά την προέλασή τους, οι σουνίτες αντάρτες οι οποίοι κατέλαβαν αυτήν την εβδομάδα την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη, προήλασαν την Τετάρτη στην πόλη Μπαϊτζί, στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας, πυρπολώντας το δικαστήριο της πόλης και το αστυνομικό τμήμα.

Το διυλιστήριο παραμένει ωστόσο, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του ιρακινού υπουργού Πετρελαίου Αμπντούλ Καρίμ Λουάιμπι, υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Το Ιράκ δεν εισάγει καύσιμα και τα αποθέματα βενζίνης και ντίζελ είναι ασφαλή, σημείωσε επίσης ο Λουάιμπι.

«Το διυλιστήριο του Μπαϊτζί φυλάσσεται πλήρως από τις ειδικές δυνάμεις και λειτουργεί κανονικά τώρα» συμπλήρωσε και αξιωματούχος του διυλιστηρίου.

Αξιωματούχοι της ασφάλειας δήλωσαν παράλληλα ότι επιπλέον ειδικές δυνάμεις εστάλησαν για να φρουρήσουν τις ενεργειακές εγκαταστάσεις του Μπαϊτζί χθες, στις οποίες εκτός του διυλιστηρίου περιλαμβάνεται και ένας μεγάλος σταθμός παραγωγής ενέργειας.