Η αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής εκτός χωρών του OPEC θα είναι αρκετή να καλύψει την αυξημένη ζήτηση στο β΄ μισό του έτους, κατευνάζοντας τις ανησυχίες για την προσφορά πετρελαίου στις επόμενες εβδομάδες. Αυτό αναφέρει στο μηνιαίο του report για την πετρελαϊκή αγορά ο Οργανισμός
Η αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής εκτός χωρών του OPEC θα είναι αρκετή να καλύψει την αυξημένη ζήτηση στο β΄ μισό του έτους, κατευνάζοντας τις ανησυχίες για την προσφορά πετρελαίου στις επόμενες εβδομάδες. Αυτό αναφέρει στο μηνιαίο του report για την πετρελαϊκή αγορά ο Οργανισμός.

ο OPEC, ο οποίος παράγει το ένα τρίτο των βαρελιών πετρελαίου που καταναλώνονται παγκοσμίως- , προβλέπει ότι η προσφορά πετρελαίου από τις χώρες εκτός του Οργανισμού θα αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στους επόμενους έξι μήνες.

Ο ρυθμός της αύξησης είναι ελαφρώς χαμηλότερος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετός για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση όταν ενωθεί με την παραγωγή από τις χώρες του OPEC και τα υγιή επίπεδα αποθεμάτων, ανακοίνωσε ο όμιλος των πετρελαιοπαραγωγών.

Στον απόηχο της άποψης ότι η αγορά είναι ισορροπημένη, ο OPEC αποφάσισε να διατηρήσει την επίσημα παραγωγή στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στην εξαμηνιαία συνάντησή του στη Βιέννη χθες.