Βουλγαρία: Μετά Από Ταξίδι στις ΗΠΑ ο Μπορίσοφ Ζητά Ξανά να Κυβερνήσει στη Σκιά της Αναβολής του South Stream

Βουλγαρία: Μετά Από Ταξίδι στις ΗΠΑ ο Μπορίσοφ Ζητά Ξανά να Κυβερνήσει στη Σκιά της Αναβολής του South Stream
energia.gr
Δευ, 16 Ιουνίου 2014 - 11:13
Έτοιμος να αναλάβει και πάλι την πρωθυπουργία της Βουλγαρίας σε περίπτωση που το κόμμα του επικρατήσει σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, δηλώνει ο αρχηγός του κεντροδεξιού GERB Μπόικο Μπορίσοφ, Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη μίας εβδομάδας, ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε, μάλιστα, πρόθυμος να "παραχωρήσει" τη θέση αυτή σε κάποιον άλλον, εφόσον είναι πιο κατάλληλος από τον ίδιο να αναλάβει τα "ηνία" της χώρας
Έτοιμος να αναλάβει και πάλι την πρωθυπουργία της Βουλγαρίας σε περίπτωση που το κόμμα του επικρατήσει σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, δηλώνει ο αρχηγός του κεντροδεξιού GERB Μπόικο Μπορίσοφ, Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη μίας εβδομάδας, ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε, μάλιστα, πρόθυμος να "παραχωρήσει" τη θέση αυτή σε κάποιον άλλον, εφόσον είναι πιο κατάλληλος από τον ίδιο να αναλάβει τα "ηνία" της χώρας.

Κληθείς να σχολιάσει την αυριανή συνεδρίαση του γνωμοδοτικού συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπου πρόκειται να συζητηθούν ζητήματα, όπως η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream και το "πάγωμα" των κοινοτικών κονδυλίων, απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικής συναίνεσης. Όπως χαρακτηριστικά είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, οι πιθανότητες για συναίνεση εξαντλήθηκαν με την εκλογή των μελών της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής της χώρας, παρά την ισχυρή αντίθεση της κεντροδεξιάς.

Ο κ. Μπορίσοφ, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Darik, υποστήριξε ακόμη ότι η Βουλγαρία βρίσκεται σε καταστροφική κατάσταση, σημειώνοντας μάλιστα ότι ακόμη και μια δεκαετία δεν θα ήταν αρκετή για να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει γίνει. Ανέφερε ακόμη πως δεν πρόκειται να εμπλακεί σε συζητήσεις με τα κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία εάν δεν παραιτηθεί προηγουμένως η κυβέρνηση.

Ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε επίσης πως η Βουλγαρία έχει την εικόνα μιας "απεχθούς", ασταθούς και μη προβλέψιμης χώρας στο εξωτερικό, που δεν μπορεί να αποφασίσει μεταξύ Ανατολής και Δύσης.


Πηγή:www.capital.gr