EU PVSEC 2014: Δημοσιεύθηκε το Πρόγραμμα της Μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης στον Χώρο των Φωτοβολταϊκών και της Ηλιακής Ενέργειας

EU PVSEC 2014: Δημοσιεύθηκε το Πρόγραμμα της Μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης στον Χώρο των Φωτοβολταϊκών και της Ηλιακής Ενέργειας
energia.gr
Δευ, 23 Ιουνίου 2014 - 15:27
Δημοσιεύθηκε το πλήρες πρόγραμμα (βλ. εδώ) του 29ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου και Έκθεσης Φωτοβολταϊκών και Ηλιακής Ενέργειας (EU PVSEC 2014) που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Άμστερνταμ. Με 1.500 παρουσιάσεις από 71 χώρες, το EU PVSEC 2014 αναμένεται να αποτελέσει, για άλλη μια φορά, σημείο αναφοράς για όλες τις εκδηλώσεις του παγκόσμιου κλάδου των φωτοβολταϊκών για το τρέχον έτος

Δημοσιεύθηκε το πλήρες πρόγραμμα (βλ. εδώ) του 29ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου και Έκθεσης Φωτοβολταϊκών και Ηλιακής Ενέργειας (EU PVSEC 2014) που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Άμστερνταμ. Με 1.500 παρουσιάσεις από 71 χώρες, το EU PVSEC 2014 αναμένεται να αποτελέσει, για άλλη μια φορά, σημείο αναφοράς για όλες τις εκδηλώσεις του παγκόσμιου κλάδου των φωτοβολταϊκών για το τρέχον έτος. Πριν δημοσιευθεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του συνεδρίου, προηγήθηκε εκτενής ανασκόπηση, βαθμολόγηση και επιλογή των υποβληθεισών περιλήψεων από περισσότερα από 200 παγκοσμίου φήμης ερευνητικό και εμπειρογνώμονες του κλάδου από την παγκόσμια τομέα των φωτοβολταϊκών.

Στις 87 συνεδρίες του EU PVSEC 2014, οι ομιλίες και παρουσιάσεις των συμμετεχόντων θα καλύψουν ολόκληρο το φάσμα των καινοτομιών στον τομέα των τεχνολογιών φωτοβολταϊκών εφαρμογών, των αγορών και των πολιτικών. Η επιστημονική επιτροπή συνέταξε ένα πρόγραμμα με βάση τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα για το EU PVSEC του 2014. Το 60% των παρουσιάσεων εστιάζει στις τελευταίες τάσεις στα νέα υλικά, στις ηλιακές κυψέλες με βάση το πυρίτιο, στις κυψέλες thin-film και στους συγκεντρωτές.

Το παγκόσμιο βεληνεκές της έκθεσης αποδεικνύεται και εφέτος καθώς περίπου το ήμισυ των εισηγήσεων προέρχεται από ειδικούς από χώρες εκτός Ευρώπης. Αν και τα δεδομένα των εγκαταστάσεων και της αγοράς ποικίλλουν από την Ευρώπη στην περιοχή Ασίας / Ειρηνικού και στην Αμερική, τώρα ο κόσμος αξιοποιεί την ευρύτατη και μοναδική εμπειρία της Ευρώπης στον σχεδιασμό και τη λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων όλων των μεγεθών σε δίκτυα με υψηλό επίπεδο διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στα θέματα αυτά επικεντρώνεται η νέα θεματική φετινού του EU PVSEC Operation, Performance and Reliability of Photovoltaics” («Λειτουργία, Επιδόσεις και Αξιοπιστία των Φωτοβολταϊκών»).

Ακολουθούν οι βασικές θεματικές του EU PVSEC 2014, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Άμστερνταμ :

· New Materials and Concepts for Solar Cells and Modules

· Wafer-Based Silicon Solar Cells and Materials Technology

· Thin Film Solar Cells

· Solar Cells, Assemblies and Modules for Terrestrial Concentrator Systems and for Space Solar Generators

· Operations, Performance and Reliability of Photovoltaics

· PV Applications

· PV - A Major Electricity Source

Ο συνδυασμός του κορυφαίου αυτού συνεδρίου με μία διεθνή έκθεση φωτοβολταϊκών και επιπλέον παράλληλα events που επικεντρώνονται σε εξειδικευμένες θεματικές, διαμορφώνουν, και αυτή τη χρονιά, τον μοναδικό χαρακτήρα του European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις πολλαπλές συνέργειες και τις ευκαιρίες δικτύωσης σε αυτό την πλατφόρμα Business-to-Science, Business-to-Science και Science-to-Industry.

Tο EU PVSEC 2014 θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο RAI Convention and Exhibition Centre της ολλανδικής πρωτεύουσας. Το πενθήμερο συνέδριο πραγματοποιείται παράλληλα με την τριήμερη έκθεση που θα λάβει χώρα από τις 23 ως τις 25 Σεπτεμβρίου 2014.