Ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου η δημόσια προσφορά μετοχών με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος», με στόχο την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου η δημόσια προσφορά μετοχών με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος», με στόχο την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην πρόσκληση που απηύθυνε η εταιρεία προς το επενδυτικό κοινό, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, θα κυμανθεί από 1,70 ευρώ (κατώτατη) έως 1,97 ευρώ (ανώτατη). Αυτό σημαίνει ότι η «ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος» σκοπεύει να αντλήσει από 35 εκατ. ευρώ με βάση την κατώτατη τιμή μέχρι 40,7 εκατ. ευρώ με βάση την ανώτατη τιμή. Σε κάθε περίπτωση, η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί εντός του παραπάνω δεσμευτικού εύρους τιμών και θα ανακοινωθεί στις 14 Ιουλίου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Απριλίου 2014 η έκτακτη γενική συνέλευση της «ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος» αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 6,2 εκατ. ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων με καταβολή μετρητών και την έκδοση 20.667.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία και παράλληλα εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο για τη ρύθμιση όλων των λεπτομερειών και των τεχνικών θεμάτων, που σχετίζονται με την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι νέες μετοχές, όπως έγινε γνωστό, θα έχουν δικαίωμα απόληψης μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2014, εφόσον συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για καταβολή μερίσματος από τη χρήση 2014.

Αύξηση κεφαλαίου
Όσον αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ποσοστό τουλάχιστον 30% των μετοχών της δημόσιας προσφοράς (ήτοι 6.200.100 μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών ιδιωτών επενδυτών και το υπόλοιπο 70% των μετοχών (ήτοι 14.466.900 μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των δύο κατηγοριών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών.

Εάν η ζήτηση στην κατηγορία ιδιωτών επενδυτών υπολείπεται της ελάχιστης προσφοράς του 30%, οι πλεονάζουσες μετοχές μεταφέρονται στην κατηγορία ειδικών επενδυτών εφόσον προκύπτει επαρκής ζήτηση που να καλύπτει τη μεταφορά αυτή.

Οι εγγραφές των ενδιαφερομένων επενδυτών θα πραγματοποιούνται μέσω του δικτύου στην ελληνική επικράτεια του συντονιστή κύριου αναδόχου NBG Securities και των αναδόχων Alpha Bank A.E., Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., AXIA VENTURES GROUP LTD, EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ και ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της Δημόσιας Προσφοράς. Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της Δημόσιας Προσφοράς, δηλαδή έως 20.667.000 μετοχές.

Αυξημένο ενδιαφέρον
Εν τω μεταξύ, στελέχη της «ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος» ενόψει της Δημόσιας Προσφοράς για την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την πρώτη εισαγωγή εταιρείας μετά το 2009, συνεχίζουν να ενημερώνουν τους εκπροσώπους της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για τα οικονομικά στοιχεία, τα projects και τις προοπτικές της εταιρείας, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική αγορά αιολικής ενέργειας στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται μετά τη νομοθετική ρύθμιση του newdeal στον χώρο των ΑΠΕ. Το ενδιαφέρον που καταγράφεται είναι ιδιαίτερα σημαντικό και μάλιστα αυξημένο έναντι του αρχικά αναμενόμενου. Συγκεκριμένα, ενώ η εταιρεία σχεδίαζε διήμερο roadshow, η αυξημένη ζήτηση για συναντήσεις επέκτεινε τη χρονική διάρκεια του roadshow σε τέσσερις ημέρες, σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη, ενώ και ο αριθμός των επενδυτών ήταν μεγαλύτερος του αναμενόμενου.