Την πώληση του 22,82% της Koncar Elektroindustrija αποφάσισε η κροατική κυβέρνηση. Το προς πώληση μερίδιο της εταιρείας αντιστοιχεί σε 586.926 μετοχές, εκτιμώντας την αξία του πακέτου σε 53 εκατ. ευρώ

Την πώληση του 22,82% της Koncar Elektroindustrija αποφάσισε η κροατική κυβέρνηση. Το προς πώληση μερίδιο της εταιρείας αντιστοιχεί σε 586.926 μετοχές, εκτιμώντας την αξία του πακέτου σε 53 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το Balkans.com, η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί μέσω δημοπρασίας ή μέσω πώλησης πακέτων στο Χρηματιστήριο του Ζάγκρεμπ με τιμή εκκίνησης την μέση τιμή κλεισίματος την προηγουμένη ημέρα της συναλλαγής.Αν κάποιες μετοχές παραμείνουν απούλητες, τότε αυτές θα προσφερθούν σε τακτικές συναλλαγές στο χρηματιστήριο με τιμή εκκίνησης την μέση τιμή κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας και με τη δυνατότητα προσαρμογής της τιμής κατά 3% κάθε 5 ημέρες.

Η κυβέρνηση δεν καθόρισε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αλλά εκτιμάται ότι η πώληση θα μπορούσε να γίνει σύντομα, γιατί τα κεφάλαια από την πώληση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για επένδυση στην έκδοση νέων μετοχών της Petrokemija (που βρίσκεται σε εξέλιξη) και της Duro Dakovic Holding (η οποία εκκρεμεί). Η πώληση χαρακτηρίζεται ως θετική, διότι θα αυξήσει το free float της μετοχής, ενώ για την εταιρεία θα μπορούσε ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την έναρξη ορισμένων αλλαγών στη στρατηγική, την εταιρική διακυβέρνηση κλπ.