Μειωμένα καθαρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2014 ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός όμιλος ηλεκτρονικού εξοπλισμού, Schneider Electric SA. Ο όμιλος αποδίδει, στην ανακοίνωσή του, στις νομισματικές μεταβολές που αντιστάθμισαν τα κέρδη από την πρόσφατα αποκτηθείσα Invensys

Μειωμένα καθαρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2014 ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός όμιλος ηλεκτρονικού εξοπλισμού, Schneider Electric SA. Ο όμιλος αποδίδει, στην ανακοίνωσή του, στις νομισματικές μεταβολές που αντιστάθμισαν τα κέρδη από την πρόσφατα αποκτηθείσα Invensys.

Ειδικότερα, η Schneider Electric ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο α΄ εξάμηνο του έτους υποχώρησαν 1% στα 821 εκατ. ευρώ, παρά το ότι τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 11,7 δισ. ευρώ. Οι ζημιές της εταιρείας ανήλθαν σε 162 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με το ισχυρό, έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ευρώ (δολάριο ΗΠΑ, γουάν Κίνας και ρούβλι Ρωσίας), ενώ η Invensys και άλλα αποκτηθέντα assets συνέβαλαν με το ποσό των 126 εκατ. ευρώ.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Emmanuel Babeau, δήλωσε ότι οι επιδράσεις από τα νομίσματα θα είναι λιγότερο σημαντικές στα επόμενα τρίμηνα, καθώς το ευρώ έχει σταθεροποιηθεί σε σχέση με άλλα νομίσματα.

Επίσης, ο Babeau δήλωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις σχετικά με τη Ρωσία, μετά και από τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, καθώς η Schneider Electric εξαρτάται από τη Ρωσία για πάνω από το 4% των εσόδων της. «Η επίδραση για μας σχετίζεται περισσότερο με τις επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας», δήλωσε., ενώ πρόσθεσε ότι «η ρωσική οικονομία έχει ξεκινήσει να επιβραδύνεται πριν από τις γεωπολιτικές εντάσεις, και οι κυρώσεις δεν θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη.