Η βουλγαρική αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επέβαλε πρόστιμο 23,4 εκατ. λέβα (16,1 δολάρια million/12 εκατομμύρια ευρώ), στο μονοπώλιο του φυσικού αερίου Bulgargaz. Η Bulgargaz είναι θυγατρική της κρατικής Bulgarian Energy Holding

Η βουλγαρική αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επέβαλε πρόστιμο 23,4 εκατ. λέβα (16,1 δολάρια million/12 εκατομμύρια ευρώ), στο μονοπώλιο του φυσικού αερίου Bulgargaz. Η Bulgargaz είναι θυγατρική της κρατικής Bulgarian Energy Holding.

Η ρυθμιστική αρχή διαπίστωσε ότι μεταξύ Αυγούστου 2010 και Δεκέμβριο 2012 Bulgargaz ανάγκασε τους πελάτες της να επεκτείνουν τις συμβάσεις τους με τον προμηθευτή του φυσικού αερίου, χωρίς να τους επιτρέπει να διαπραγματεύονται τους όρους της σύμβασης, αναφέρει η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Επιπλέον, η εταιρεία ανάγκασε τους πελάτες της να δηλώσουν εκ των προτέρων τον όγκο των προμηθειών φυσικού αερίου που θα αγοράσουν το επόμενο έτος χρησιμοποιώντας πρότυπα με τύπους που «δίνουν» διογκωμένες τελικές παραγγελίες.

Η Bulgargaz μπορεί να προσφύγει ενάντια στο πρόστιμο στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας.