Αυξημένα ήταν τα έσοδα της γαλλικής Schneider Electric στο γ΄ τρίμηνο του έτους, εξαιτίας της προσφάτως αποκτηθείσας Invensys, αν και οι πωλήσεις σε άλλες δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική, την Δυτική Ευρώπη και την περιοχή Ασίας Ειρηνικού βελτιώθηκαν

Αυξημένα ήταν τα έσοδα της γαλλικής Schneider Electric στο γ΄ τρίμηνο του έτους, εξαιτίας της προσφάτως αποκτηθείσας Invensys, αν και οι πωλήσεις σε άλλες δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική, την Δυτική Ευρώπη και την περιοχή Ασίας Ειρηνικού βελτιώθηκαν.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η εταιρεία σημείωσε αυξημένα έσοδα κατά 7%, στα 6,29 δισ. ευρώ. Αφαιρουμένων των επιδράσεων από τις μεταβολές των νομισμάτων και τα assets, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,6% στη διάρκεια του τριμήνου, υψηλότερα 0,6% στο α΄ εξάμηνο.

Ο Οικονομικός Διευθυντής, Emmanuel Babeau, δήλωσε πως η εταιρεία εμφάνισε αυξήσεις εσόδων στις περισσότερες από τις βασικές της δραστηριότητες εκτός από την μονάδα υποδομών, καθώς οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας στην Ευρώπη μειώνουν τις δαπάνες. Το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι ακόμη περίπλοκο, πρόσθεσε.

Η Schneider Electric έχει δει την ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της να υποχωρεί στη Δυτική Ευρώπη ως αποτέλεσμα της οικονομικής επιβράδυνσης και των περικοπών στις επενδύσεις από τις εταιρείες του κλάδου υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Ενώ οι πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη αυξάνονται για πρώτη φορά από το 2011, οι δραστηριότητες της εταιρείας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ήταν ισχυρές παρά την επιβράδυνση στην Κίνα.

Η αποδυνάμωση του ρωσικού νομίσματος (ρούβλι) και άλλων νομισμάτων έναντι του δολαρίου, κόστισαν στην Schneider Electric 81 εκατ. ευρώ στη διάρκεια του τριμήνου, αλλά δεδομένων των πρόσφατων συναλλαγματικών ισοτιμιών, ο Babeau αναμένει ότι οι νομισματικές μεταβολές θα έχουν θετική επίδραση στην εταιρεία στο β΄ μισό του έτους.