Περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια ( 157.680.000 ευρώ), σε διάστημα επτά μηνών, εξοικονόμησε η Τουρκία μέσω της αξιοποίησης της θερινής ώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας. Τανέρ Γιλντίζ, μιλώντας σε ΜΜΕ στην Άγκυρα

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια ( 157.680.000 ευρώ), σε διάστημα επτά μηνών, εξοικονόμησε η Τουρκία μέσω της αξιοποίησης της θερινής ώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας. Τανέρ Γιλντίζ, μιλώντας σε ΜΜΕ στην Άγκυρα.

Ο Γιλντίζ όπως μεταδίδει το SeeNews, αποκάλυψε την Παρασκευή, ότι η Τουρκία εξοικονόμησε 1,7 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ενέργειας, μέσω του προγράμματος εξοικονόμησης και αξιοποίησης του φωτός της ημέρας.

« Η εξοικονόμηση ενέργειας και η αποτελεσματικότητα της, είναι ζωτικής σημασίας για εμάς », δήλωσε ο Γιλντίζ . Στο πλαίσιο του προγράμματος οι τοπικές αρχές, όπως και οι υπεύθυνοι εταιρειών και επιχειρήσεων σε όλη την Τουρκία μετέβαλαν ακόμη και τις ώρες εργασίας, σύμφωνα με το φως της ημέρας, αν κρινόταν απαραίτητο ", πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός ενέργειας μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Άγκυρας, Anadolu Ajansi .

Η Τουρκία προώθησε αυτήν την πρακτική σε ότι αφορά το ημερήσιο φως, εξοικονομώντας μέσω της διαχείρισης του χρόνου, ενέργεια σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς όρους και αξιοποιώντας την θερινή ώρα, η οποία και στην γείτονα έληξε στις 26 Οκτωβρίου.