«Η Ουγγαρία θα ήθελε και θα μπορούσε να ξεκινήσει τη κατασκευή στο δικό της τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream εντός έξι μηνών, ενώ θα έχει ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2017», δήλωσε στην αγγλόφωνη εφημερίδα της Βουδαπέστης Napi Gazdaság ο Csaba Baji , διευθύνων σύμβουλος της MVM, της κύριας ουγγρικής εταιρείας, που έχει συμμετοχή στο έργο

«Η Ουγγαρία θα ήθελε και θα μπορούσε να ξεκινήσει τη κατασκευή στο δικό της τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream εντός έξι μηνών, ενώ θα έχει ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2017», δήλωσε στην αγγλόφωνη εφημερίδα της Βουδαπέστης Napi Gazdaság ο Csaba Baji , διευθύνων σύμβουλος της MVM, της κύριας ουγγρικής εταιρείας, που έχει συμμετοχή στο έργο.

«Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το συντομότερο, μέσα δηλαδή στους επόμενους έξι μήνες, την κατασκευή του τμήματος του αγωγού, που μας αναλογεί καθώς θα θέλαμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας., η ουγγρική προέκταση του South Stream, να έχει ολοκληρωθεί έως το 2017», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Csaba Baji .

Η MVM κατέχει το 50 τοις εκατό του ουγγρικού τμήματος του South Stream , το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας την Ουκρανία .

Η Ουγγαρία, μία χώρα που έχει υποστηρίξει σθεναρά τον αγωγό, θέλει, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, να επιταχύνει την κατασκευή του έργου, αλλά αντιμετωπίζει σκληρή αντίσταση από ορισμένα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Εκτός από τον αγωγό South Stream, η Ουγγαρία έχει υποστηρίξει και άλλες ρώσικες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης μίας συμφωνίας αποθήκευσης φυσικού αερίου, καθώς και της κατασκευής των δύο μεγάλων αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο Παξ στην κεντρική Ουγγαρία .

Ο κ. Baji δήλωσε επίσης, ότι η συμφωνία αποθήκευσης έως και 700 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης της Ουγγαρίας αποτελούν ένα σημάδι της «νέας, υψηλού επιπέδου συνεργασίας » μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ρωσίας .