Η Ουκρανία εξετάζει την πιθανότητα αγοράς, έως και ενός δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων ( bcm ) φυσικού αερίου ανά μήνα από τη Ρωσία από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δηλώσεις, που έκανε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz, Αντρέι Kobolyev

Η Ουκρανία εξετάζει την πιθανότητα αγοράς, έως και ενός δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων ( bcm ) φυσικού αερίου ανά μήνα από τη Ρωσία από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δηλώσεις, που έκανε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz, Αντρέι Kobolyev.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Reuters, ο κος Kobolyev, πρόσθεσε ότι οι ποσότητες αυτές σε μερικούς μήνες θα μπορούσαν ακόμη και να μηδενιστούν, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Παλαιότερα ο διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz, είχε αναφέρει ότι η Ουκρανία θα αγοράσει 1 bcm από τώρα και για το υπόλοιπο του έτους.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία, με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο τέλος του Οκτωβρίου για την κάλυψη της χώρας σε προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, κατά τους χειμερινούς μήνες, ως προσωρινή λύση στις μακροχρόνιες οικονομικές διαφορές μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.