Γερμανία: «Χαμηλό» Πενταετίας στην Νέα Εγκατεστημένη Ισχύ Έφερε τον Οκτώβριο η Νέα Νομοθεσία

Γερμανία: «Χαμηλό» Πενταετίας στην Νέα Εγκατεστημένη Ισχύ Έφερε τον Οκτώβριο η Νέα Νομοθεσία
energia.gr
Τρι, 2 Δεκεμβρίου 2014 - 12:52
Η μικρότερη προσθήκη νέας εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταϊκών όλης της πενταετίας στην Γερμανία παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της χώρας. Αιτία της κάμψης θεωρείται η νέα νομοθεσία για τις ΑΠΕ, που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Αύγουστο

Η μικρότερη προσθήκη νέας εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταϊκών όλης της πενταετίας στην Γερμανία παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της χώρας. Αιτία της κάμψης θεωρείται η νέα νομοθεσία για τις ΑΠΕ, που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο η νέα εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στην Γερμανία ανήλθε σε μόλις 75,43 MW σε 5.367 νέες εγκαταστάσεις, από 110 MW τον Σεπτέμβριο και 140 MW τον Οκτώβριο. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που από τον Μάρτιο του 2009 η νέα εγκατεστημένη ισχύς στην Γερμανία κινείται σε διψήφια και όχι σε τριψήφια ποσοστά.

Μάλιστα, ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η πτώση στις νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε στέγες άνω των 500 kW για εμπορικούς σκοπούς. Μόλις 12 από τις εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα στην Γερμανία ήταν μεγαλύτερες από 500 kW, με την μεγαλύτερη μόλις να ξεπερνά τα 2 MW.

 

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 εγκαταστάθηκαν συνολικά στην Γερμανία φωτοβολταϊκά ισχύος 1,69 GW.