Και σε εισαγωγές ηλεκτρισμού, κι όχι μόνο αερίου, από την Ρωσία θα προχωρήσει η Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας, Βολοδίμιρ Ντεμτσίσιν, η κυβέρνηση της χώρας πρόκειται να εισαγάγει 1,5 γιγαβάτ ηλεκτρικής ισχύος από την Ρωσία: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τις εισαγωγές, οι οποίες θα είναι 1,5 γιγαβάτ παραπάνω», δήλωσε

Και σε εισαγωγές ηλεκτρισμού, κι όχι μόνο αερίου, από την Ρωσία θα προχωρήσει η Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας, Βολοδίμιρ Ντεμτσίσιν, η κυβέρνηση της χώρας πρόκειται να εισαγάγει 1,5 γιγαβάτ ηλεκτρικής ισχύος από την Ρωσία: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τις εισαγωγές, οι οποίες θα είναι 1,5 γιγαβάτ παραπάνω», δήλωσε.

Το Κίεβο αποφάσισε να προχωρήσει σε προσωρινές εισαγωγές ηλεκτρισμού το Σαββατοκύριακο, με εντολή του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο. Η απόφαση ελήφθη καθώς παρατηρείται έλλειψη άνθρακα στη χώρα, η οποία έχασε τον έλεγχο αρκετών ορυχείων που βρίσκονται στις ρωσόφωνες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, γνωστές ως Ντονμπάς, οι οποίες έχουν κηρύξει την απόσχισή τους από την κυβέρνηση του Κιέβου.