Σε συνεχή επικοινωνία με τη Μόσχα βρίσκεται η πολιτική ηγεσία της Σερβίας, προσπαθώντας να κατανοήσει του λόγους που ώθησαν τη Ρωσία να παραιτηθεί από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου "South Stream"
Σε συνεχή επικοινωνία με τη Μόσχα βρίσκεται η πολιτική ηγεσία της Σερβίας, προσπαθώντας να κατανοήσει του λόγους που ώθησαν τη Ρωσία να παραιτηθεί από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου "South Stream". Επίσης, το Βελιγράδι προκειμένου να διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας επιθυμεί να αποσπάσει τη δέσμευση της Ρωσίας ότι η Σερβία στο μέλλον δεν θα μείνει χωρίς αέριο.

Σήμερα, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογο του της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεβ με κύριο θέμα συζήτησης τον αγωγό.

Το ίδιο θέμα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, απασχόλησε και την τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε χθες ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη συζήτηση αυτή, που διήρκησε σαράντα λεπτά, ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Νίκολιτς ότι ο "South Stream" δεν θα κατασκευαστεί και ο νέος αγωγός θα περάσει από την Τουρκία.