Το ενδεχόμενο εξαγωγών ουρανίου και άνθρακα στην Ουκρανία εξετάζει η Αυστραλία. Αυτό δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι 'Αμποτ μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένσκο, που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη

Το ενδεχόμενο εξαγωγών ουρανίου και άνθρακα στην Ουκρανία εξετάζει η Αυστραλία. Αυτό δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι 'Αμποτ μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένσκο, που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη ο κ. Ποροσένσκο είπε ότι οι δυο χώρες ήρθαν πιο κοντά μετά την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και δεκάδες Αυστραλοί.

«Στόχος μας τώρα είναι να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας σε όλους τους τομείς» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και μέσα σ' αυτό το πλαίσιο ο Αυστραλός πρωθυπουργός αποκάλυψε πως εξετάζεται η εξαγωγή ουρανίου και άνθρακα στην Ουκρανία για να καλυφτούν ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Όπως σχολίασε ο Ουκρανός πρόεδρος , ο κ. 'Αμποτ είναι δημοφιλής στη χώρα του και ο Αυστραλός πρωθυπουργός αστειεύτηκε πως «είναι όμορφο να είναι κανείς δημοφιλής για λίγο έστω και στο Κιέβο».