Η γαλλική Electricite de France SA απέκτησε το 51% της SINOP Energy, βραζιλιάνικης εταιρείας που κατασκευάζει υδροηλεκτρικά φράγματα, έναντι αδιευκρίνιστου ποσού. Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία αποκτά την SINOP Energy μέσω της θυγατρικής της EDF Norte Fluminense, και, βάσει της συμφωνίας, θα έχει την υποχρέωση να κατασκευάσει φράγμα και εργοστάσιο ενέργειας 400 MW της SINOP στο β΄ μισό του 2017

Η γαλλική Electricite de France SA απέκτησε το 51% της SINOP Energy, βραζιλιάνικης εταιρείας που κατασκευάζει υδροηλεκτρικά φράγματα, έναντι αδιευκρίνιστου ποσού. Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία αποκτά την SINOP Energy μέσω της θυγατρικής της EDF Norte Fluminense, και, βάσει της συμφωνίας, θα έχει την υποχρέωση να κατασκευάσει φράγμα και εργοστάσιο ενέργειας 400 MW της SINOP στο β΄ μισό του 2017.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι η EDF θα συνεργαστεί με δύο μονάδες της βραζιλιάνικης εταιρείας υπηρεσιών κοινής ωφελείας Eletrobras Patricipacoes SA -EletroNorte (24,5%) και CHESF (24,5%)- για το εν λόγω project.

Η EDF αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της SINOP Energy από την βραζιλιάνικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Alupar, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να διευρυνθεί στο εξωτερικό όπου οι αγορές προσφέρουν καλύτερες προοπτικές από ό,τι στην Γαλλία.