Πίσω έκανε τελικώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών στους τομείς πετρελαίου & φυσικού αερίου Technip, από την προσφορά της για την εξαγορά της εταιρείας σεισμικών ερευνών CGG
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών στους τομείς πετρελαίου & φυσικού αερίου Technip, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποσύρει την προσφορά της, ύψους 1,47 δισ. ευρώ, για την εξαγορά της εταιρείας σεισμικών ερευνών CGG.

Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρείες είναι γαλλικές, στις οποίες μάλιστα το γαλλικό δημόσιο κατέχει ποσοστά ύψους 5,2% και 18% αντίστοιχα.

Ο κυριότερος λόγος για τη ματαίωση του deal εκτιμάται ότι είναι η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου και οι ασφυκτικές πιέσεις που προκαλεί σε όλο το φάσμα των εταιρειών του κλάδου.

Η CGG είχε απορρίψει την προσφορά (8,30 ευρώ/μετοχή σε μετρητά)  που είχε υποβληθεί στις 10 Νοεμβρίου, εκτιμώντας ότι υποτιμά τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας. 

Η μετοχή της έκλεισε την περασμένη Παρασκευή στα 6,906 ευρώ, περίπου 6% υψηλότερα από τις 10 Νοεμβρίου αλλά αρκετά χαμηλότερα από την τιμή της προσφοράς, ενώ στο ίδιο διάστημα η Technip διολίσθησε χαμηλότερα κατά 24%.