Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την σημερινή έναρξη λειτουργίας παραγωγής στο πεδίο φυσικού αερίου №1 στο Bovanenkovo, το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου στην χερσόνησο Γιαμάλ

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την σημερινή έναρξη λειτουργίας παραγωγής στο πεδίο φυσικού αερίου №1 στο Bovanenkovo, το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου στην χερσόνησο Γιαμάλ.

Όπως μεταδίδει το ITAR-TASS, Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα παρακολουθήσε oι το εθιμοτυπικό γεύμα μέσω σύνδεσης βίντεο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου.

Το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα κατάλοιπα αερίου στο πεδίο Bovanenkovskoye με εκτιμώμενα αποθέματα περίπου 5 tcm τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2012. Βρίσκεται 340 χιλιόμετρα από το χωριό του Νέου Λιμανιού.

Με την έναρξη του τομέα του φυσικού αερίου №2 το 2013, το πεδίο παρήγαγε 22,8 bcm φυσικού αερίου. Φέτος, αναμένεται να παράγει 38 ,4 bcm.


Η ετήσια προβλεπόμενη παραγωγή φυσικού αερίου από το πεδίο εκτιμάται σε 115 bcm. Σε μακροπρόθεσμη βάση, η παραγωγή φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθεί σε 140 bcm ετησίως.