Gazprom: Πιθανές οι Κλοπές Φυσικού Ρωσικού Αερίου Από την Oυκρανία με την Έναρξη του Ψύχους

Gazprom: Πιθανές οι Κλοπές Φυσικού Ρωσικού Αερίου Από την Oυκρανία με την Έναρξη του Ψύχους
energia.gr
Τρι, 6 Ιανουαρίου 2015 - 09:29
Οι πιθανότητες να σφετερίζεται η Ουκρανία ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου έχει αυξηθεί με την έναρξη ψυχρών καιρικών φαινομένων, δήλωσε τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του κρατικού γίγαντα φυσικού αερίου της Ρωσίας, Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1

Οι πιθανότητες να σφετερίζεται η Ουκρανία ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου έχει αυξηθεί με την έναρξη ψυχρών καιρικών φαινομένων, δήλωσε τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του κρατικού γίγαντα φυσικού αερίου της Ρωσίας, Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δέχθηκε χθες επίσκεψη του επικεφαλής της Gazprom, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε ότι η Μόσχα θέλει να σντιμετωπίσει την Ουκρανία ως αξιόπιστο εταίρο.

«Ωστόσο, αυτό που λέτε μας οδηγεί να σκεφτούμε τις εξελίξεις και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μεντβέντεφ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λήψη αποφάσεων πρέπει να γίνει έγκαιρα ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης φυσικού αερίου, εφόσον είναι αναγκαίο, και σύμφωνα με την απόφαση για έκπτωση των τιμών που πρόσφερε η Ρωσία στην Ουκρανία για την επόμενη περίοδο, μέχρι τις 31 Μαρτίου.