Ημέρα Εθνικού Πένθους Σήμερα στην Γαλλία - Νεκρή η Αστυνομικός από τη Σημερινή Επίθεση στο Παρίσι - Je Suis Charlie Απόψε και στην Αθήνα

Ημέρα Εθνικού Πένθους Σήμερα στην Γαλλία - Νεκρή η Αστυνομικός από τη Σημερινή Επίθεση στο Παρίσι - Je Suis Charlie Απόψε και στην Αθήνα
energia.gr
Πεμ, 8 Ιανουαρίου 2015 - 14:17
Η αστυνομικός που είχε τραυματισθεί από τα πυρά ενόπλου άνδρα νωρίς σήμερα το πρωί στο Μονρούζ υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το δεύτερο θύμα της επίθεσης, ένας δημοτικός υπάλληλος, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση
Η αστυνομικός που είχε τραυματισθεί από τα πυρά ενόπλου άνδρα νωρίς σήμερα το πρωί στο Μονρούζ υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το δεύτερο θύμα της επίθεσης, ένας δημοτικός υπάλληλος, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης διέφυγε. Σημειώνεται πως χώροι μουσουλμανικής λατρείας έχουν δεχθεί επιθέσεις σε τρεις πόλεις της Γαλλίας από χθες το βράδυ, ενώ ημέρα εθνικού πένθουςκηρύχθηκεη σημερινή για τη Γαλλία, μετά τη χθεσινής πολύνεκρη επίθεση, κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Επτά ύποπτοι όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων αδελφών, των Σερίφ και Σαΐντ Κουασί. Οι δύο ύποπτοι ως δράστες της επίθεσης εντοπίσθηκαν το πρωί επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο Renault Clio και φέροντας βαρύ οπλισμό, όπως έγινε γνωστό από πηγές της έρευνας.

Ο ύποπτος ως συνεργός τους, ο Χαμίντ Μουράντ, παραδόθηκε στην αστυνομία του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ όταν διαπίστωσε ότι το όνομά του κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην Αθήνα συγκέντρωση σε ένδειξη συμπαράστασης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00 το απόγευμα έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η πρωτοβουλία των πολιτών με αφορμή το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος του γαλλικού λαού.

Αναλυτικά το μήνυμα για το"Je suis Charlie - Athènes", αναφέρει: "Εμείς πολίτες της Αθήνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος του Γαλλικού λαού για την αποτρόπαιη δολοφονία των ευρωπαίων φίλων-συμπολιτών μας και των καλλιτεχνών που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών, θα συναντηθούμε έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στις 17:00.

Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!"