Ενδιαφέρον από Ξένους Επενδυτές για το Πυρηνικό Εργοστάσιο στο Μπέλενε της Βουλγαρίας

Ενδιαφέρον από Ξένους Επενδυτές για το Πυρηνικό Εργοστάσιο στο Μπέλενε της Βουλγαρίας
energia.gr
Πεμ, 8 Ιανουαρίου 2015 - 07:10
Ξένος επενδυτής, (όχι πάντως Ρώσος), ενδιαφέρεται για την αγορά του έργου κατασκευής ενός δεύτερου βουλγαρικού πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπέλενε της Βουλγαρίας, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πλέβεν την Τετάρτη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος ABV Ρούμεν Πέτκοφ.

Ξένος επενδυτής, (όχι πάντως Ρώσος), ενδιαφέρεται για την αγορά του έργου κατασκευής ενός δεύτερου βουλγαρικού πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπέλενε της Βουλγαρίας, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πλέβεν την Τετάρτη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος ABV Ρούμεν Πέτκοφ.

Ο Πέτκοφ δήλωσε ότι αξιοποιώντας τις προσωπικές του, διασυνδέσεις, έχει διαπιστώσει ότι μια επιστολή από τον υποψήφιο επενδυτή έχει φτάσει Συμβουλίου Υπουργών της Βουλγαρίας. «Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής ζήτησε να συναντηθεί με τη βουλγαρική κυβέρνηση, επισημαίνοντας, ότι ο ίδιος δεν αναμένει οποιεσδήποτε οικονομικές εγγυήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με την επένδυση στο έργο Μπελένε», δήλωσε ο κος Πέτκοφ. «Ούτε θέλει καμία συμφωνία, που να απαιτεί από την κυβέρνηση να αγοράζει την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από το μελλοντικό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας. Ο επενδυτής είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει το σχεδιασμό των έργων που έχουν ήδη εγκριθεί», υπογράμισσε ο κος Πέτκοφ.

«Ο επενδυτής γνωρίζει ότι η άδεια εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει λήξει. Πιστεύω ότι η βουλγαρική κυβέρνηση θα πρέπει να τον καλέσει το συντομότερο δυνατό και θα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση, το σύνολο των δραστηριοτήτων του και τις εγγυήσεις προέλευσης κεφαλαίων», κατέληξε.