Κροατία: Δάνειο 2,3 Εκατ. Ευρώ στην Πόλη του Ζάγκρεμπ για Μέτρα Εξοικονόμησης Ενέργειας

Κροατία: Δάνειο 2,3 Εκατ. Ευρώ στην Πόλη του Ζάγκρεμπ για Μέτρα Εξοικονόμησης Ενέργειας
energia.gr
Παρ, 9 Ιανουαρίου 2015 - 10:51
Ενέκρινε η κροατική κυβέρνηση εχθές, Πέμπτη, το αίτημα της πόλης του Ζάγκρεμπ για δανεισμό 18 εκατ. κούνα (2,8 εκατ. δολ. ή 2,3 εκατ. ευρώ) από την HBOR, την κρατική τράπεζα επενδύσεων της χώρας, για πρότζεκτ εξοικονόμησης ενέργειας

Ενέκρινε η κροατική κυβέρνηση εχθές, Πέμπτη, το αίτημα της πόλης του Ζάγκρεμπ για δανεισμό 18 εκατ. κούνα (2,8 εκατ. δολ. ή 2,3 εκατ. ευρώ) από την HBOR, την κρατική τράπεζα επενδύσεων της χώρας, για πρότζεκτ εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή του προγράμματος «Ζάγκρεμπ – Ενεργειακά Αποτελεσματική Πόλη» ( Zagreb Energy Efficient City ZagEE), σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Το ZagEE στηρίζει την εφαρμογή μέτρων και τεχνολογιών που επικεντρώνονται στην εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια, εταιρείες και εγκαταστάσεις.

Το πρότζεκτ αναμένεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας ίσης προς 33,526 μεγαβατώρες ετησίως, επιτρέποντας, με αυτόν τον τρόπο, τη χρήση 490 μεγαβατωρών ετησίως από ΑΠΕ σε δημοτικά κτίρια και μείωση των εκπομπών «αερίων του θερμοκηπίου» 8.390 τόννους διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο, αλλά και την επίτευξη και άλλων περιβαλλοντικών στόχων.