Συνεχίζεται η Αγωνία των Ομήρων σε Παντοπωλείο Κοσέρ στο Παρίσι - Ένας Σοβαρός Τραυματισμός - Το Υπουργείο Εσωτερικών Διαψεύδει τα Περί Δύο Νεκρών

Συνεχίζεται η Αγωνία των Ομήρων σε Παντοπωλείο Κοσέρ στο Παρίσι - Ένας Σοβαρός Τραυματισμός - Το Υπουργείο Εσωτερικών Διαψεύδει τα Περί Δύο Νεκρών
energia.gr
Παρ, 9 Ιανουαρίου 2015 - 17:23
Τουλάχιστον πέντε oi όμηροι σto εβραϊκό παντοπωλείο ανατολικά του Παρισιού, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι φέρονται να είναι νεκροί, έπειτα από μια ανταλλαγή πυροβολισμών στην οποία συμμετείχε ένας άνδρας που έφερε δύο όπλα, όπως έγινε γνωστό από πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Τουλάχιστον πέντε oi όμηροι σto εβραϊκό παντοπωλείο ανατολικά του Παρισιού, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι φέρονταν να είναι νεκροί, έπειτα από μια ανταλλαγή πυροβολισμών στην οποία συμμετείχε ένας άνδρας που έφερε δύο όπλα, όπως έγινε γνωστό από πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας διέψευσε τις πληροφορίες του Τύπου, ότι δύο άνθρωποι είναι νεκροί. Οι αστυνομικές πηγές σημείωσαν ότι ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί από πυροβολισμούς.

Εξάλλου, μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε ότι ο δράστης της κατάστασης ομηρείας γνώριζε έναν από τους αδελφούς Κουασί, που επιτέθηκαν εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Ebdo.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, που πιστεύεται ότι ευθύνεται για τη δολοφονία χθες μιας αστυνομικού στο Μονρούζ αλλά και για τη σημερινή κατάσταση ομηρίας, είχε εντοπιστεί με τον Σερίφ Κουασί το 2010, είπε η πηγή αυτή.

Ο δράστης της επίθεσης αυτής πιστεύεται ότι είναι ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε μια αστυνομικό χθες Πέμπτη στην πόλη Μονρούζ και ο οποίος συνδέεται, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση, με τους δύο τζιχαντιστές που κατηγορούνται για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Ebdo.

Ο ακριβής αριθμός των ομήρων δεν είναι ξεκάθαρος, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης έχει στην κατοχή του αυτόματα όπλα. Η αστυνομία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ,  έχει αποκλείσει την περιοχή και ένα ελικόπτερο πετά πάνω από το σημείο όπου κρατούνται οι όμηροι.

Παράλληλα οι Αρχές έχουν ζητήσει από τους μαθητές των σχολείων που βρίσκονται γύρω από το παντοπωλείο να παραμείνουν στα σχολεία τους και από τους κατοίκους αντίστοιχα να παραμείνουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σπεύδει στο σημείο.