Νεκροί και οι Τρεις Δράστες των Δύο Ομηριών στη Γαλλία - Νεκροί Όμως και Τέσσερις Όμηροι

Νεκροί και οι Τρεις Δράστες των Δύο Ομηριών στη Γαλλία - Νεκροί Όμως και Τέσσερις Όμηροι
energia.gr
Παρ, 9 Ιανουαρίου 2015 - 19:36
Mε μία διπλή επιχείρηση η γαλλική αστυνομία κατάφερε πριν από λίγο να λήξει τις δύο υποθέσεις ομηρίας, που συγκλόνισαν σήμερα τη Γαλλία ως συνεπακόλουθα της δολοφονικής επίθεσης στην σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo την Τετάρτη στο Παρίσι και της προσπάθειας των δραστών να διαφύγουν ή να πεθάνουν όπως διεμήνυσαν σαν "μάρτυρες του Ισλάμ".
Mε μία διπλή επιχείρηση η γαλλική αστυνομία κατάφερε πριν από λίγο να λήξει τις δύο υποθέσεις ομηρίας, που συγκλόνισαν σήμερα τη Γαλλία, ως συνεπακόλουθα της δολοφονικής επίθεσης στην σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo την Τετάρτη στο Παρίσι και της προσπάθειας των δραστών να διαφύγουν ή να πεθάνουν όπως διεμήνυσαν νωρίτερα,  σαν "μάρτυρες του Ισλάμ". 

Οι δύο αστυνομικές επιχειρήσεις στο τυπογραφείο, όπου είχαν καταφύγει οι αδελφοί Κουασί, οι δύο ύποπτοι της επίθεσης στο Charlie Hebdo και στο εβραϊκό παντοπωλείο, όπου ο ύποπτος της χθεσινής δολοφονίας αστυνομικού κρατούσε επίσης ομήρους, ολοκληρώθηκαν σχεδόν παράλληλα. Νεκροί και οι τρεις δράστες. Τουλάχιστον όμως και τέσσερις όμηροι είναι νεκροί στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ σύμφωνα με το Reuters και το γαλλικό πρακτορείο AFP.
     

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες ο όμηρος που κρατούσαν τα δύο αδέλφια αλγερινής καταγωγής, έχει απελευθερωθεί, ενώ οι δράστες σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς βγαίνοντας μάλιστα και εξαπολύοντας πυρ έξω από το τυπογραφείο στην Βόρεια Γαλλία. 

Εν τω μεταξύ, κατά την ταυτόχρονη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο εβραϊκό παντοπωλείο στο ανατολικό Παρίσι, σκοτώθηκε ο δράστης, όπως ανακοίνωσαν  πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέροντας ότι ένας δράστης "εξουδετερώθηκε". Ο δράστης της νέας επίθεσης Αμεντί Κουλιμπαλι αναφέρεται ότι είχε σχέσεις με τα αδέρφια Κουασί, τα οποία είναι ύποπτα για την εκτέλεση 12 ατόμων στην Charlie Hebdo. Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι ύποπτος και για την δολοφονία μίας αστυνομικούς την Πέμπτη στην πόλη Μονρούζ.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι αρκετοί από τους ομήρους κατάφεραν να βγουν από το κτίριο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Πηγές της γαλλικής αστυνομίας δήλωσαν όμως πως τουλάχιστον τέσσερις όμηροι είναι νεκροί.