Το ΤΕΝΤ, το μεγαλύτερο συγκρότημα ηλεκτροπαραγωγής της Σερβίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η μονάδα Α3, ισχύος 305 MW, πρόκειται να επανασυνδεθεί στο δίκτυο στις 22 Ιανουαρίου. Η μονάδα Α3 του ΤΕΝΤ τέθηκε εκτός λειτουργίας το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να αναβαθμιστεί και με βάση τον αρχικό σχεδιασμό η επανασύνδεσή της θα πραγματοποιείτο την 1η Ιανουαρίου

Το ΤΕΝΤ , το μεγαλύτερο συγκρότημα ηλεκτροπαραγωγής της Σερβίας , ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η μονάδα Α 3, ισχύος 305 MW, πρόκειται να επανασυνδεθεί στο δίκτυο στις 22 Ιανουαρίου.

 

Η μονάδα Α3 του ΤΕΝΤ τέθηκε εκτός λειτουργίας το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να αναβαθμιστεί και με βάση τον αρχικό σχεδιασμό η επανασύνδεσή της θα πραγματοποιείτο την 1η Ιανουαρίου.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΝΤ, η καθυστέρηση οφείλεται σε αλλαγή του προγραμματισμού των εργασιών επιθεώρησης του συστήματος ηλεκτρικού «φιλτραρίσματος» της μονάδας.

 

Το συγκρότημα TENT αποτελείται από έξι μονάδες συνολικής ισχύος 1.650 MW. Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός του TENT, που λειτουργεί με βάση τον άνθρακα, αποτελείται, επίσης, από της μονάδες TENT B, Kolubara και Morava. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του συγκροτήματος υπολογίζεται σε 3.288 MW.