Θετική ήταν η περυσινή χρονιά για τον Όμιλο Μυτιληναίος, ενώ το 2015 θα αποτελέσει έτος-ρεκόρ για την κερδοφορία του. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε αναλυτές, όπως αναφέρει η Euroxx

Θετική ήταν η περυσινή χρονιά για τον Όμιλο Μυτιληναίος, ενώ το 2015 θα αποτελέσει έτος-ρεκόρ για την κερδοφορία του. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε αναλυτές, όπως αναφέρει η Euroxx.

Επιπλέον, ο κ. Μυτιληναίος αναμένει αυξημένα φορτία από τις μονάδες του Ομίλου στον κλάδο της ενέργειας, καθώς οι μειωμένες τιμές αερίου θα τις καταστήσουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές από τις μονάδες λιγνίτη της ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση, ατμομηχανή της ανάπτυξης για τον όμιλο θα είναι το μεταλλουργικό κομμάτι καθώς η ενίσχυση του δολαρίου αλλά και η πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου αντισταθμίζουν την υποχώρηση των τιμών του αλουμινίου.

Επιπλέον, όπως τόνισε, η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» έχει θέσει ένα ακόμη πρόγραμμα περικοπής δαπανών με στόχο να επιτύχει μείωση έως 200 δολάρια/τόνο.

Οι περικοπές ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση των EBITDA κατά ποσό άνω των 30 εκατ. δολαρίων από το 2017 και μετά. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος τόνισε ακόμη ότι η ΜΕΤΚΑ βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση για την ανάληψη νέου σχεδίου στην Αφρική, το οποίο και θα ενισχύσει τα μεγέθη του 2015.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η Euroxx διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,80 ευρώ και τη σύσταση Overweight για την μετοχή του Μυτιληναίου. Για την ΜΕΤΚΑ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 15 ευρώ και την σύσταση overweight.