Συνάντηση Κορυφής Όλων των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ θα Φιλοξενήσει σε Τρεις Εβδομάδες η Βουλγαρία

Συνάντηση Κορυφής Όλων των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ θα Φιλοξενήσει σε Τρεις Εβδομάδες η Βουλγαρία
energia.gr
Δευ, 19 Ιανουαρίου 2015 - 13:30
Συνάντηση κορυφής όλων των υπουργών ενέργειας της ΕΕ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βουλγαρία σε τρεις εβδομάδες », όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της χώρας, υπεύθυνος για τα κοινοτικά ταμεία και την Οικονομική Πολιτική, Τόμισλαβ Ντόντσεφ

Συνάντηση κορυφής όλων των υπουργών ενέργειας της ΕΕ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βουλγαρία σε τρεις εβδομάδες », όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της χώρας, υπεύθυνος για τα κοινοτικά ταμεία και την Οικονομική Πολιτική, Τόμισλαβ Ντόντσεφ.

Ο Ντόντσεφ δήλωσε στη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση ότι από την εκδήλωση θα μπορούσαν να προκύψουν αποφάσεις για τα «νέα ενεργειακά έργα» της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, η σημασία της χώρας, έχει «αυξηθεί σημαντικά» στην τρέχουσα κατάσταση, παράλληλα με τους γεωπολιτικούς κινδύνους, γεγονός που, όπως ο ίδιος πιστεύει, επίσης, θα μπορούσε να εξηγήσει τις επισκέψεις του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Philip Hammond και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι την περασμένη εβδομάδα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αναμένεται, επίσης, στη Βουλγαρία κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Η Βουλγαρία ελπίζει ότι η πρότασή της, για τη δημιουργία ενός κόμβου αερίου στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, θα συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή ατζέντα. Σύμφωνα με τα σχέδια της Σόφιας, ο κόμβος θα πρέπει να κατασκευαστεί στο σημείο όπου ο –ματαιωθείς τελικά, τον περασμένο Δεκέμβριο – ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου South Stream επρόκειτο να συναντήσει τις ακτές της χώρας, αφού πρώτα θα διέσχιζε υποθαλάσσια την Μαύρη Θάλασσα.