Η Gazprom ξεκαθάρισε ότι η χωρητικότητας 10 εκατ. τόνων μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βαλτικής, Baltic LNG, θα κατασκευαστεί κοντά στο λιμάνι της Ουστ-Λούγκα, στην Περιφέρεια Λένινγκραντ, της Ρωσίας. Τώρα προετοιμάζεται η επενδυτική φάση του πρότζεκτ

Η Gazprom ξεκαθάρισε ότι η χωρητικότητας 10 εκατ. τόνων μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βαλτικής, Baltic LNG, θα κατασκευαστεί κοντά στο λιμάνι της Ουστ-Λούγκα, στην Περιφέρεια Λένινγκραντ, της Ρωσίας. Τώρα προετοιμάζεται η επενδυτική φάση του πρότζεκτ.

Το εργοστάσιο, με δυνατότητα επέκτασης στα 15 εκατ. τόνους, θα εφοδιάζεται με φυσικό αέριο από το Ενιαίο Σύστημα Παροχής Αερίου (UGSS) της Ρωσίας, το οποίο επίσης μπορεί να επεκταθεί.

"Το έργο Baltic LNG θα παράσχει στην Gazprom πρόσθετα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, θα ενισχύσει την παρουσία της στη δυναμική αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, και θα ανοίξει νέες περιοχές της προσφοράς για την εταιρεία», δήλωσε ο Αλεξέι Μίλερ, πρόεδρος Δ.Σ. της Gazprom.

Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία πρόσφατα είτε άνοιξαν είτε αναπτύσσουν σε προχωρημένο στάδιο σχέδια για την κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βαλτική, ως εναλλακτική λύση στις εισαγωγές από τη Ρωσία.