Η Gazprom Neft ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, που εντοπίστηκε στον σχηματισμό Bazhenov κατά τη διάρκεια δοκιμών με δύο γεωτρήσεις στο νότιο πεδίο Priobskoye στην Κεντρική και Δυτική Σιβηρία

Η Gazprom Neft ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, που εντοπίστηκε στον σχηματισμό Bazhenov κατά τη διάρκεια δοκιμών με δύο γεωτρήσεις στο νότιο πεδίο Priobskoye στην Κεντρική και Δυτική Σιβηρία. Στο πρόγραμμά της δε, προβλέπονται δύο ακόμη γεωτρήσεις.

Η Gazpromneft Khantos συγκεκριμένα, εξασφάλισε την άδεια για να εξερευνήσει τους σχηματισμούς Bazhenov και Τιουμέν τον Μάρτιο του 2014. Οι σχηματισμοί αυτοί, βρίσκονται σε βάθος 2 με 3 χιλιάδων μέτρων.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει προνοήσει και έχει προβεί σε ανάλυση 3D για τα σεισμικά δεδομένα της περιοχής στον σχηματισμό Bazhenov-Abalak στη νότια Priobskoye και έχει προγραμματίσει τη διάνοιξη τεσσάρων πηγαδιών κατά το πρώτο στάδιο της έρευνας. Ο σχηματισμός Abalak βρίσκεται κάτω από το Bazhenov και σε ορισμένα σημεία είναι χαρακτηριστικό, ότι οι δύο σχηματισμοί πλακών υπεδάφους, εφάπτονται μεταξύ τους.

Ένα ακόμη έργο εξόρυξης σχιστολιθικού πετρελαίου περιλαμβάνει τα αποθεματικά Palyanovsky στον τομέα Krasnoleninsky, ο οποίος βρίσκεται επίσης, στην αυτόνομη περιφέρεια Χάντι-Μανσίσκ. Η γεώτρηση στον πρώτο σχηματισμό έχει ολοκληρωθεί με πολυσταδιακή υδραυλική ρωγμάτωση και οι εργασίες στα υπόλοιπα τμήματα έρευνας αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.