Άνοδο 25% περίπου σημειώνει η τιμή του Μπρεντ από το χαμηλό εξαετίας στο οποίο είχε υποχωρήσει στις 13 Ιανουαρίου, καθώς στην αγορά κερδίζουν έδαφος οι προσδοκίες για μείωση της υπερπροσφοράς αργού τους επόμενους μήνες
Άνοδο 25% περίπου σημειώνει η τιμή του Μπρεντ από το χαμηλό εξαετίας στο οποίο είχε υποχωρήσει στις 13 Ιανουαρίου, καθώς στην αγορά κερδίζουν έδαφος οι προσδοκίες για μείωση της υπερπροσφοράς αργού τους επόμενους μήνες.

Την Τρίτη, οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν υψηλά κέρδη, καθώς οι ανακοινώσεις ενεργειακών κολοσσών όπως η BP, η Chevron και Royal Dutch Shell ότι μειώνουν τις επενδύσεις τους ως απάντηση στη ραγδαία πτώση των τιμών, πυροδότησαν προσδοκίες για υποχώρηση της παγκόσμιας παραγωγής. 

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (WTI) παράδοσης Μαρτίου, κέρδισε 3,48 δολ. ή 7% στα 53,05 δολάρια το βαρέλι, έχοντας σκαρφαλώνει στα 54,24 δολ. το βαρέλι στα υψηλά της ημέρας. Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο από τις 31 Δεκέμβριου. 

Το Μπρεντ κέρδισε 3,16 δολ. ή 5,8% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 57,91 δολάρια. Από το χαμηλό έξι ετών που σημείωσε στις 13 Ιανουαρίου (46,59 δολ.), τα κέρδη ξεπερνούν το 25%.

Οι τιμές του πετρελαίου συμπλήρωσαν τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον περασμένο Αύγουστο.

Η BP ανακοίνωσε, την Τρίτη, ότι θα μειώσει τις δαπάνες κατά 13% το 2015. 

Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ συνολικά 94 εξέδρες σταμάτησαν να παράγουν την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία της Baker Hughes.

Chevron και Royal Dutch Shell έχουν αναθεωρήσει καθοδικά τους στόχους για τις δαπάνες τους το 2015, ενώ συνολικά οι εταιρείες του κλάδου έχουν περικόψει πάνω από 40 δισ. δολάρια από τους ισολογισμούς τους από την 1η Νοεμβρίου.