Βουτιά για τις Τιμές του Πετρελαίου μετά την Αύξηση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ σε Νέο Υψηλό

Βουτιά για τις Τιμές του Πετρελαίου μετά την Αύξηση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ σε Νέο Υψηλό
energia
Πεμ, 5 Φεβρουαρίου 2015 - 08:23
Μεγάλες απώλειες σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αύξηση των αποθεμάτων αργού. στις ΗΠΑ, σε νέο ιστορικό υψηλό την προηγούμενη εβδομάδα
Μεγάλες απώλειες σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αύξηση των αποθεμάτων αργού. στις ΗΠΑ, σε νέο ιστορικό υψηλό την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό (WTI) υποχώρησε κατά 8,7% στα 48,45 δολάρια το βαρέλι. Είχε προηγηθεί ένα τετραήμερο ανοδικό σερί, ενώ την Τρίτη είχε κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο του 2015.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 6,3 εκατ. βαρέλια στα 413,1 εκατ.  την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η σχετική έρευνα, τον Αύγουστο του 1982.

Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 3,7 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια στα 240,7 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 300.000 βαρέλια.

Τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια στα 134,5 εκατ. βαρέλια, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση 2,2 εκατ. βαρελιών.