Λίβυοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένοπλοι επιτέθηκαν σε πετρελαϊκό πεδίο εν μέρει γαλλική ιδιοκτησίας πετρελαίου και σκότωσαν τρεις φύλακες. Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον πεδίο πετρελαίου του αλ-Mabrouk, 170 χιλιόμετρα νότια της παράκτιας πόλης της Σύρτης

Λίβυοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένοπλοι επιτέθηκαν σε πετρελαϊκό πεδίο εν μέρει γαλλική ιδιοκτησίας πετρελαίου και σκότωσαν τρεις φύλακες.

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον πεδίο πετρελαίου του αλ-Mabrouk, 170 χιλιόμετρα νότια της παράκτιας πόλης της Σύρτης.

Εκπρόσωπος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Λιβύης. της National Oil Corp., Μοχάμεντ αλ-Harari, δήλωσε την Τετάρτη ότι το σύνολο των λοιπών εργαζομένων στο τομέα του πετρελαίου διέφυγε τον τραυματισμό.

Η National Oil κατέχει το πεδίο από κοινού με την Total, αλλά η γαλλική εταιρεία ενέργειας, δήλωσε ότι οι υπάλληλοί της εγκατέλειψαν την εγκατάσταση το 2013 λόγω της αύξησης των κινδύνων ασφαλείας.

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν υπάρχουν Γάλλοι υπήκοοι που ανάμεσα στα θέματα της επίθεσης.

Η επίθεση συνέπεσε χρονικά με τις ευρύτερες μάχες στη δυτική και ανατολική Λιβύη. Πρόκειται για τις χειρότερες συγκρούσεις μεταξύ φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών, οι οποίες άφησαν 18 νεκρούς την Τρίτη στο λιμάνι της πόλης της Βεγγάζης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του εκεί νοσοκομείου.