Συμφωνίες με την Ουγγρική MOL, και με την Optima της Βοσνίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη, ότι έχει υπογράψει η Κροατική εταιρεία διαχείρισης του αγωγού πετρελαίου Janaf, για τη μεταφορά αργού πετρελαίου το 2015

Συμφωνίες με την Ουγγρική MOL, και με την Optima της Βοσνίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη, ότι έχει υπογράψει η Κροατική εταιρεία διαχείρισης του αγωγού πετρελαίου Janaf, για τη μεταφορά αργού πετρελαίου το 2015.

Η Janaf όπως ανέφερε, θα μεταφέρει 1,5 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου για την MOL μέσω του αγωγού Ομισάλι - Gola και ένα επιπλέον εκατομμύριο τόνους από το διυλιστήριο πετρελαίου Brod του Ομίλου Optima.

Το 2014, η Janaf είχε υπογράψει συμβόλαιο για τη μεταφορά 1,15 εκατομμυρίων τόνους πετρελαίου επίσης από το διυλιστήριο Brod.

H εταιρία εδρεύει στη Μπάνια Λούκα. Ο όμιλος Optima, ανήκει κατά 100% στην Ρωσική NeftegasInCor, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την διανομή προϊόντων πετρελαίου, τόσο στο χονδρικό, όσο και στο λιανικό εμπόριο.

Η Janaf λειτουργεί 622 χιλιόμετρα της υποδομής αγωγών πετρελαίου και έχει συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης 1,54 εκ cu m για το αργό και 202.000 cu m για τα προϊόντα πετρελαίου.