8,537 MW θα είναι η νέα εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Βιομηχανίας της Ισπανίας, εκ των οποίων τα 1,370 MW θα αφορούν μόνον φωτοβολταϊκά. Το 2014 η νέα εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στη χώρα ανήλθε μόλις στα 7 MW, όπως προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία του Red Electrica de Espana

8,537 MW θα είναι η νέα εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Βιομηχανίας της Ισπανίας, εκ των οποίων τα 1,370 MW θα αφορούν μόνον φωτοβολταϊκά. Το 2014 η νέα εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στη χώρα ανήλθε μόλις στα 7 MW, όπως προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία του Red Electrica de Espana.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Europa Press, τα παραπάνω σχέδια προβλέπουν και την αύξηση της ισχύος των συγκεντρωτικών φ/β (CSP) στα 2,511 MW.

Επίσης, το υπουργείο θα απαιτήσει από τους κατασκευαστές έργων ΑΠΕ την παροχή εγγυητικών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας στον κλάδο. Υπολογίζεται ότι οι εγγυήσεις που θα ζητηθούν θα ανέρχονται στα 20 ευρώ ανά kW, εξαιρουμένων των φ/β συστημάτων έως και 10 kW.