Ράλι έως 12% σημείωσε τη Δευτέρα η μετοχή της εταιρείας που έχει τον μεγαλύτερο, παγκοσμίως, στόλο από υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, Transocean, καθώς η Blackrock αύξησε το μερίδιο της στο μετοχικό της κεφάλαιο, παρά τις έντονες επιφυλάξεις που υπάρχουν, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, στην αγορά για τις προοπτικές του κλάδου
Ράλι έως 12% σημείωσε τη Δευτέρα η μετοχή της εταιρείας που έχει τον μεγαλύτερο, παγκοσμίως, στόλο από υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, Transocean, καθώς η Blackrock αύξησε το μερίδιο της στο μετοχικό της κεφάλαιο, παρά τις έντονες επιφυλάξεις που υπάρχουν, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, στην αγορά για τις προοπτικές του κλάδου.

Συγκεκριμένα το μερίδιο της μεγαλύτερης, στον κόσμο, εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων αυξήθηκε στο 6,8% και πλέον είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Transocean.

Αυτή η κίνηση έγινε γνωστή περίπου μία εβδομάδα μετά την προειδοποίηση της Fitch Ratings για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Transocean.  

Καθώς οι εταιρείες μειώνουν την παραγωγή τους, λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αυτό συνεπάγεται την ένταση του ανταγωνισμού στην αγορά, καθώς υπάρχει υπερπροσφορά από νέες υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Diamond Offshore Drilling, Μαρκ Έντουαρντς, οι εταιρείες παραγωγής αναμένεται να μειώσουν φέτος κατά 20% τις δαπάνες τους για νέες πλατφόρμες.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι είναι «θέμα χρόνου» η ανάκαμψη της αγοράς, που προφανώς θα συμβαδίσει με την ενδεχόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου.