Πρόοδος Στις Συζητήσεις για την Ελλάδα στο Έκτακτο Eurogoup - Ασυμφωνία για Κοινή Ανακοίνωση

Πρόοδος Στις Συζητήσεις για την Ελλάδα στο Έκτακτο Eurogoup - Ασυμφωνία για Κοινή Ανακοίνωση
energia.gr
Πεμ, 12 Φεβρουαρίου 2015 - 07:55
«Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γερούν Ντάισελμπλοuμ. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες
«Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γερούν Ντάισελμπλοuμ. 

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, τη Δευτέρα  στις Βρυξέλλες.

«Θα διερευνηθούν διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το τρέχον πρόγραμμα», είπε επίσης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν έχει σκοπό να παράγει μια συμφωνία, αλλά ήταν μια καλή συζήτηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκηςς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ,  εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια «συμφωνία - θεραπεία» σχετικά με τα οικονομικά της Ελλάδας θα μπορούσε να επιτευχθεί την προσεχή Δευτέρα. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ αίτημα για παράταση ή διάσωση και ότι η Ελλάδα θέλει να συνεργασθεί με την Ε.Ε. την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το πρακτορείο Reuters, μετά από επτά ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες, που κράτησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας εμφανίστηκε κοιτάζοντας ήρεμα τους δημοσιογράφους και αναφέροντας ότι δεν κατέληξαν σε κοινή θέση