Ως σενάριο που πρέπει να αποφευχθεί περιέγραψαν εμμέσως μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε δηλώσεις που έκαναν το Σαββατοκύριακο.

Ως σενάριο που πρέπει να αποφευχθεί περιέγραψαν εμμέσως μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ( ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε δηλώσεις που έκαναν το Σαββατοκύριακο. Μιλώντας επανέλαβε ότι το εγχείρημα της Ευρωζώνης είναι "μη αναστρέψιμο" και ανέφερε πως δεν έχει κανένα νόημα να γίνονται εικασίες σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.

"Παρακαλώ, καταλάβετε ότι προτιμώ να μην σχολιάζω τίποτα απολύτως πάνω σε αυτό το θέμα. Οποιαδήποτε δήλωση εκ μέρους μου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολιτικά. Το να εικάζουμε σχετικά με μια πιθανή έξοδο από την νομισματική ένωση δεν έχει κανένα νόημα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλλά και ο επί κεφαλής του ESM σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Phoenix χαρακτήρισε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ως την "χειρότερη μεταξύ όλων των επιλογών".

"Μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν η πιο ακριβή λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη. Για αυτό προσπαθούμε να το αποτρέψουμε", σημείωσε.