Η Ρωσία θα μπορούσε να κατασκευάσει έναν νέο αγωγό προς τη Βουλγαρία ως παρακλάδι του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου προς την Τουρκία, όπως υπαινίχθηκε χθες ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό στη Βουδαπέστη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη

Η Ρωσία θα μπορούσε να κατασκευάσει έναν νέο αγωγό προς τη Βουλγαρία ως παρακλάδι του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου προς την Τουρκία, όπως υπαινίχθηκε χθες ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό στη Βουδαπέστη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, εάν μπορούσε να βασιστεί στη χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει, μαζί με τους εταίρους της, «εναλλακτικές λύσεις» για το South Stream, αλλά δεν θα παραιτηθεί από τη συνεργασία με την Τουρκία για τον λεγόμενο Turk Stream. Επίσης, τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στον South Stream με την προηγούμενη μορφή του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βουδαπέστη, κατά την διάρκεια της οποίας υπέγραψε νέες συμφωνίες ενεργειακής συνεργασίας, με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να επανέλθει στο South Stream μετά τις εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού.

«Εμείς δεν προτιθέμεθα να τιμωρήσουμε κανέναν ή να δεχθούμε προσβολές από κανέναν ... αν αυτό είναι δυνατόν, λογικά, είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε [τον αγωγό] στη Βουλγαρία [μετά την κατασκευή του Turk Stream] - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη μας ζήτησε να το πράξουμε. Είμαστε επίσης έτοιμοι να φθάσουμε στην Ελλάδα, δήλωσε ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.