Στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την διαχείριση των αστικών της αποβλήτων βρίσκεται η Ρουμανία. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ρουμανία είχε ποσοστό ανακύκλωσης των αστικών της αποβλήτων το 2012 στο 4,5%
Στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την διαχείριση των αστικών της αποβλήτων βρίσκεται η Ρουμανία.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ρουμανία είχε ποσοστό ανακύκλωσης των αστικών της αποβλήτων το 2012 στο 4,5%.Η χώρα έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι το 2020, όταν το ποσοστό αυτό πρέπει να φθάσει στο 50%, το ίδιο ποσοστό δηλαδή με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση ορισμένες χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στο στόχο του 50% ενώ άλλες τον έχουν ήδη «πιάσει». Στην προ τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η Μάλτα με ποσοστό ανακύκλωσης στο 20%. Στο 30%
βρίσκονται οι Βουλγαρία και η Ουγγαρία, ενώ η Γερμανία κατακτά την πρώτη θέση με ποσοστό 70%, ακολουθούμενη από την Αυστρία και το Βέλγιο με ποσοστά αντίστοιχα 60% και 55%.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι ακόμη χειρότερες επιδόσεις σημειώνουν χώρες που είναι εκτός Ε.Ε όπως η Τουρκία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η ΠΓΔΜ.

(ered.gr)