Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τις κυρώσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τις κυρώσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο.

«Δεν συζητήσαμε τις κυρώσεις, οι οποίες δεν ήταν επιλογή μας. Εμείς δεν πρόκειται να πείσουμε ή να ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους φίλους μας τίποτα. Η ζωή θα τα κανονίσει όλα πίσω στην τάξη», δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με τη "Σύγχρονη Ρωσία".

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι πολύ επιβλαβείς για την ισπανική οικονομία, είπε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών. «Φυσικά, οι κυρώσεις προκαλούν μεγάλη ζημιά στην ισπανική οικονομία. Έχουμε μεγάλες απώλειες, ιδιαίτερα στον τομέα της γεωργίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ παρατηρείται και δεν υπάρχουν λόγοι για την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.«Οι συμφωνίες του Μινσκ παρατηρούνται, καλά νέα έρχονται, όπλα αποσύρονται. Έτσι, δεν βλέπω (λόγους) να επεκταθούν οι κυρώσεις», σημείωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών.«Η διατήρηση ή η άρση των κυρώσεων εξαρτάται από το αν οι συμφωνίες για την Ουκρανία υλοποιούνται ή όχι. Αυτοί (οι κυρώσεις) δεν είναι επωφελείς για κανέναν», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.

Ωστόσο, οι αρχές του Κιέβου καυχώνται για την εκπλήρωση των συμφωνιών του Μινσκ, πιθανώς με την ελπίδα να καθυστερήσουν τις συμφωνηθείσες πολιτικές μεταρρυθμίσεις, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.«Οι αρχές του Κιέβου αρνούνται έντονα να εκπληρώσουν τη ρήτρα για τη δημιουργία των ομάδων εργασίας, που συμφωνήθηκε από το κουαρτέτο της Νορμανδίας και αρνούνται να καταλήξουν σε συμφωνία για τις τοπικές εκλογές στην (αυτόνομη) Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ και την Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Επιπλέον, το Κίεβο επιδιώκει με κάθε δυνατό τρόπο να εμποδίσει το έργο της ίδιας της Ομάδας Επαφής, προφανώς σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένταση, να θέσει σε αμφισβήτηση την εκπλήρωση των στρατιωτικών σημείων της συμφωνίας και να παρασύρει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις», είπε ο Λαβρόφ.