Συμφωνία Κροατίας - Μαυροβουνίου για Αγωγό Φυσικού Αερίου που θα Συνδεθεί με τον TAP ως το 2020

Συμφωνία Κροατίας - Μαυροβουνίου για Αγωγό Φυσικού Αερίου που θα Συνδεθεί με τον TAP ως το 2020
energia.gr
Τετ, 11 Μαρτίου 2015 - 11:14
Η Κροατία και το Μαυροβούνιο σχεδιάζουν την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου, προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, κατά μήκος των ακτών της Αδριατικής Θάλασσας και να τον συνδέσουν με τον αγωγό TAP ως το 2020, όπως δήλωσαν την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου ο Κροάτης υπουργός Οικονομίας Ivan Vrdoljak με τον ομόλογό του από το Μαυροβούνιο Vladimir Kavaric
Η Κροατία και το Μαυροβούνιο σχεδιάζουν την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου, προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, κατά μήκος των ακτών της Αδριατικής Θάλασσας και τον συνδέσουν με τον αγωγό TAP ως το 2020, όπως δήλωσαν την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου ο Κροάτης υπουργός Οικονομίας Ivan Vrdoljak με τον ομόλογό του από το Μαυροβούνιο Vladimir Kavaric.

«Όλες οι χώρες στην περιοχή θέλουν να συνδεθούν με τον αγωγό TAP», είπε ο κ. Vrdoljak. «Υπάρχει επίσης η ευκαιρία για το Μαυροβούνιο να επωφεληθεί απ' αυτό», προσέθεσε.

«Υπάρχει η πολιτική βούληση, χρειαζόμαστε να συγκεντρώσουμε επενδυτές και οι ρυθμιστικές αρχές στις χώρες μας συζητούν για το κόστος μεταφοράς του φυσικού αερίου», σημείωσε.

«Θα θέλαμε επίσης να συμμετέχει στο σχέδιο αυτό και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με έναν διασυνδετήριο αγωγό στο Ploce (λιμάνι στην Κροατία), ανέφερε.

Ένας διασυνδετήριος αγωγός θα ξεκινά από την πόλη του Φιέρι, στην Αλβανία, θα συνεχίζει στην Κροατία, στον υφιστάμενο αγωγό στο Σπλιτ και θα τερματίζει στο νησί Krk.

Η Κροατία σχεδιάζει την κατασκευή μονάδας LNG στο νησί Krk και να συνδέσει αυτή τη μονάδα με την μονάδα LNG στην Πολωνία έως το 2020.