Η Βουλγαρία Καλωσορίζει το Ενδιαφέρον Βρετανικών Επιχειρήσεων για τα Νέα Κοιτάσματα Αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Η Βουλγαρία Καλωσορίζει το Ενδιαφέρον Βρετανικών Επιχειρήσεων για τα Νέα Κοιτάσματα Αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
energia.gr
Πεμ, 12 Μαρτίου 2015 - 12:19
Tο ενδιαφέρον βρετανικών επιχειρήσεων για νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον βουλγαρικό θαλάσσιο χώρο (στη Μαύρη Θάλασσα) θα εκτιμηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ στη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ που έγινε στη Σόφια, με τη συμμετοχή της επιχειρηματικής αντιπροσωπείας "GREAT Mega Mission"
Tο ενδιαφέρον βρετανικών επιχειρήσεων για νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον βουλγαρικό θαλάσσιο χώρο (στη Μαύρη Θάλασσα) θα εκτιμηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ στη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ που έγινε στη Σόφια, με τη συμμετοχή της επιχειρηματικής αντιπροσωπείας "GREAT Mega Mission".

Η αποστολή αποτελείται από εκπροσώπους 50 βρετανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πυρηνική ενέργεια, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, στις υποδομές μεταφορών, στους τομείς υδάτων και περιβάλλοντος και θα εξερευνήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη Βουλγαρία.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών έφθασαν στη Σόφια χθες, αφού, προηγουμένως είχαν επισκεφθεί το Βουκουρέστι, υπογραμμίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων ΒΤΑ.

Ο κ. Πλέβνιελεφ αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τη Βρετανία στον τομέα της ενέργειας και της εξόρυξης φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων οικονομικών τομέων.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Βρετανία είναι ένας σημαντικός οικονομικός και εμπορικός εταίρος της Βουλγαρίας. Το διμερές εμπόριο καταγράφει αύξηση 10% ετησίως, και έφθασε τα 860 εκατομμύρια ευρώ το 2014. Η Βρετανία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία με επενδύσεις άνω των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα βουλγαρική κυβέρνηση έχει θέσει σοβαρούς στόχους και φιλοδοξίες για τις μεταρρυθμίσεις, είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος και παρουσίασε τους κύριους πυλώνες του εθνικού προγράμματος ανάπτυξης Βουλγαρία 2020.

Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν σαφείς φιλοδοξίες για μεταρρυθίσεις σε τομείς με διαρθρωτικό χαρακτήρα και πρόσθεσε πως η Βουλγαρία βρίσκεται σε στρατηγική θέση και αποτελεί έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος υπογράμμισε το τεράστιο δυναμικό για την προσέλκυση βρετανικών επενδύσεων σε τομείς προτεραιότητας, όπως της καινοτομίας, της Πληροφορίας της Τεχνολογίας, των επικοινωνιών και των κατασκευών.
Η Βρετανή επιτετραμμένη στη Βουλγαρία Σάρα Ρίλεϊ (Sarah Riley) έγραψε στο προσωπικό της ιστολόγιο, ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις θα αναζητήσουν πιθανές επενδύσεις και συμφωνίες στη Βουλγαρία. Πρόσθεσε δε, ότι η Mega Mission είναι, επίσης, μια φανταστική ευκαιρία για τις βουλγαρικές επιχειρήσεις να αναζητήσουν τι μπορεί να προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο σε τεχνογνωσία και εμπειρία σε τέσσερις τομείς.

Η αποστολή Mega Mission είναι μία από τις πλέον σημαντικές βρετανικές εμπορικές αντιπροσωπείες που επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία, σημείωσε. Πρόκειται για την καλύτερη ευκαιρία που μπορούν να έχουν εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, για να δημιουργήσουν "δρόμους" συνεργασίας και βιώσιμης σχέσης που θα οδηγήσουν στην εμπορική επιτυχία και για τις δύο πλευρές.


Πηγή:www.capital.gr