Το πιλοτικό πρόγραμμα TERRE (Trans-European Replacement Reserve Exchange) είναι μια από τις πρωτοβουλίες Ευρωπαϊκών Διαχειριστών υπό την αιγίδα του ENTSO-E, μετά από αίτημα του ACER, με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης των προβλέψεων του Κώδικα Εξισορρόπησης Ηλεκτρισμού (Network Code on Electricity Balancing). Το πρόγραμμα TERRΕ είναι σε φάση σχεδιασμού και αφορά στην ανταλλαγή Τριτεύουσας Εφεδρείας (Replacement Reserve) μεταξύ των παρακάτω χωρών: Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία

Το πιλοτικό πρόγραμμα TERRE (Trans-European Replacement Reserve Exchange) είναι μια από τις πρωτοβουλίες Ευρωπαϊκών Διαχειριστών υπό την αιγίδα  του ENTSO-E, μετά από αίτημα του ACER, με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης των προβλέψεων του Κώδικα Εξισορρόπησης Ηλεκτρισμού (Network Code on Electricity Balancing). Το  πρόγραμμα TERRΕ είναι σε φάση σχεδιασμού  και αφορά στην ανταλλαγή Τριτεύουσας Εφεδρείας (Replacement Reserve) μεταξύ των παρακάτω χωρών: Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία.

Στην Ημερίδα θα δοθεί η ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας να ενημερωθούν για το TERRE και θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν με σχόλια και παρατηρήσεις. Θα μιλήσουν μέλη της ομάδας εργασίας του TERRE και θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες σχετικά με τους διάφορους άξονες εργασίας. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες μια εβδομάδα πριν την Ημερίδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 24 Απριλίου 2015 στην ιστοσελίδα του ENTSO-E στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.entsoe.eu/news-events/events/Pages/Events/project-terre-event-brussels.aspx?EventWorkshopId=180

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι πιθανό να μην γίνουν αποδεκτές όλες οι αιτήσεις αν αυτές υπερβαίνουν τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.

Ημερομηνία: 11 Μαΐου 2015, 10:00 - 16:00

Τόπος: ENTSO-E offices, ground floor, Avenue de Cortenbergh 100, 1000 Brussels

Για παροχή περισσότερων πληροφοριών από τον ΑΔΜΗΕ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω:

Ευαγγελίδης Γιώργος, 2106294127, [email protected]

Πετσίνης Κωνσταντίνος, 2109466888, [email protected]