Ο αγωγός φυσικού αερίου Turrkish Stream θα μπορούσε να επεκταθεί στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας, της Ουγγαρίας και να καταλήγει στην Αυστρία, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ
Ο αγωγός φυσικού αερίου Turrkish Stream θα μπορούσε να επεκταθεί στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας, της Ουγγαρίας και να καταλήγει στην Αυστρία, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

Αυτός ο αγωγός θα αντικαταστήσει τον South Stream, μέσω του οποίου θα μεταφερόταν φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων.

«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενδιαφέρονται για τον Turkish Stream, με την πιθανότητα ενός αγωγού που θα καταλήγει στην Αυστρία μέσω της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Ουγγαρίας», είπε ο κ. Νόβακ, σε δηλώσεις του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Ο κ. Νόβακ είπε ακόμα ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να επεκτείνει το συμβόλαιο παράδοσης φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας μετά το 2019, αλλά στον αντίποδα στοχεύει να επιταχύνει τις εργασίες για την κατασκευή του Turkish Stream.