Επιδεινώνεται η Κατάσταση με την Πυρκαγιά που Κατευθύνεται στον Πυρηνικό Σταθμό του Τσέρνομπιλ

Επιδεινώνεται η Κατάσταση με την Πυρκαγιά που Κατευθύνεται στον Πυρηνικό Σταθμό του Τσέρνομπιλ
energia.gr
Τετ, 29 Απριλίου 2015 - 09:37
Επιδεινώθηκε η κατάσταση με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες γύρω από τον εγκαταλελειμμένο πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει σε νέα ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ, αναφέρει πως λόγω των ισχυρών ανέμων, η κατάσταση με την πυρκαγιά χειροτέρεψε, τονίζοντας πως κατευθύνεται προς τις εγκαταστάσεις του Τσέρνομπιλ

Επιδεινώθηκε η κατάσταση με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες γύρω από τον εγκαταλελειμμένο πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει σε νέα ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ, αναφέρει πως λόγω των ισχυρών ανέμων, η κατάσταση με την πυρκαγιά χειροτέρεψε, τονίζοντας πως κατευθύνεται προς τις εγκαταστάσεις του Τσέρνομπιλ.

Η τεράστια δασική πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη σε δασική περιοχή στη βόρεια Ουκρανία συνεχίζει να καίει και να απειλεί το εγκαταλελειμμένο πυρηνικό σταθμό, ενώ, όπως δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή από το 1992.

«Η κατάσταση της φωτιάς γύρω από το εργοστάσιο έχει γίνει πολύ επικίνδυνη και κατευθύνεται προς τα εκεί. Οι ισχυροί άνεμοι εξαπλώνουν τη φωτιά που βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόνο 20 χιλιόμετρα μακριά από το Τσέρνομπιλ», ανέφερε ο Αβάκοφ.

Σημειώνεται πως το 1986 πυρκαγιά σε αντιδραστήρα προκάλεσε έκρηξη στο Τσερνόμπιλ, με αποτέλεσμα τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο. Ραδιενεργά υλικά παραμένουν στον σταθμό, καλυμμένα από μια τσιμεντένια σαρκοφάγο που οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν το 2016.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν μπει 182 άτομα με 34 οχήματα, ενώ βοηθούν και ελικόπτερα.